Kracht

Wat is ‘performance’? Wat onderscheidt een pro van een reguliere sporter in alle sporten?

Misschien ben je geen voetbalfan of fan van de man in kwestie, maar: waarom is Cristiano Ronaldo, zelfs na zijn 30ste, zoveel beter dan andere voetballers?

Prestatie komt neer op drie aspecten: Power output, technische
vaardigheden en tactiek/strategie (het hebben van een wedstrijdplan).

Uiteraard is Ronaldo technisch enorm goed (hier traint
hij ook voor) en speelt hij bij de beste ploegen, waardoor tactisch
voordeel werd bereikt. Technische vaardigheden en het hebben van een
wedstrijdplan zijn vaak heel sportspecifiek en zijn daarom voorbehouden aan sportcoaches.

Jouw power output aan de andere kant, kan ik je helpen verhogen door middel van krachttraining, of strongmantraining. Een hoge power output kunnen aanhouden over een bepaalde tijd is de belangrijkste prestatie-indicator!

Power is kracht x snelheid. 

Maximale power output is afhankelijk van twee factoren: kracht en snelheid. Omdat snelheid vooral genetisch bepaald is en maar beperkt te trainen, is het SUPER belangrijk om krachttraining te doen. Kracht is DE basis van
athletische prestaties.

Of je nu sport uitoefent als ontspanning, of als competitiebeest:
In de meeste sporten is het zo dat de sterkste atleten, het best presteren. De truc bestaat er vaak in die kracht zo lang mogelijk te kunnen aanhouden. 

De juiste techniek

Net omdat zware gewichten verplaatsen uiteindelijk de doelstelling is om je power output te vergroten, is techniek prioritair. Ongeacht of je al aan krachttraining hebt gedaan of niet, een verstandige aanpak is altijd nodig. 

Krachttraining kan ENORME voordelen hebben voor je gezondheid, maar kan ook vernietigend zijn voor je lichaam wanneer je het fout aanpakt.

Een stelselmatige opbouw en een focus op een goede techniek zijn daarom prioritair. Het constant herhalen van bewegingspatronen staat centraal. 

Wat ik altijd aanraad is te trainen met lichte tot submaximale gewichten tot je een beweging 100% doorhebt. Blessures kunnen mits goede planning en zonder ‘ego-lifting’ vermeden worden. 

Wil jij ook je kracht verhogen om beter te presteren?

Ik hoor graag van jou hoe ik je kan helpen om jouw krachtdoelstelling te bereiken.
Contacteer me voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen