Mijn verhaal

Wie ben ik?

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Matthias Henkens, oprichter van The Grind – Health & Performance en begeesterd door sport & gezondheid.

Mijn grootste specialiteit is om jouw prestaties te laten toenemen in zowel het dagelijks leven als in sport. Dit doe ik op een duurzame manier. Presteren kan namelijk alleen op lange termijn, wanneer je gezondheid op plaats 1 gezet wordt.

The Grind Health Performance

Waarom deze naam?

The Grind staat voor het doorbijten op de moeilijke momenten, in training en in het leven. We halen enkel goede resultaten wanneer we dagelijks de juiste keuzes maken, ook al is korte termijn genot vaak verleidelijker dan lange termijn doelstellingen.

Ik wil je graag leren om bewuste keuzes te maken die fysisch & psychisch doen groeien. Doorbijten loont altijd. Quitters never win, winners never quit. Dat is een mentaliteit die ik je graag wil aanleren, omdat ik zelf heb ondervonden dat je op die manier heel veel kan bereiken. 

In de prestatiemaatschappij wordt er vaak enkel gekeken naar output. De rest is vaak niet belangrijk. Voor mij wel. Ik heb in het verleden vaak mijn prestaties op 1 gezet, ten koste van mijn gezondheid, met veel chronische blessures tot gevolg.

Daarom komt techniek en een duurzame opbouw vanaf nu op plaats 1. Resultaten volgen vanzelf. Dat is een les die ik op de harde manier moest leren. Daarom wil ik jou leren hoe je een goede balans vindt om meer resultaat te behalen op een duurzame manier

Ervaring & diploma's

Op dit vlak is mijn achtergrond nogal uniek. In het middelbaar ben ik afgestudeerd in de studierichting economie-wiskunde. Toegepaste Economische Wetenschappen op de UHasselt was een logische volgende stap. In 2014 heb ik mijn diploma master in de TEW – Innovatie en Ondernemerschap in ontvangst mogen nemen, met onderscheiding.

Mijn kennis stuurde me in één richting. Mijn hart stuurde me de andere kant uit: die van de sport. Het is deze kant die het uiteindelijk heeft gehaald. 

Om je de nodige skills aan te kunnen leren heb ik uiteraard de nodige ervaring opgedaan in de sector en heb ik verschillende diploma’s behaald die mij geloofwaardig maken als personal trainer:

5 jaar zaakvoerder te Karteria Paal (2015-2020)
en ervaring als coach/personal trainer.

Mijn diploma’s kan je hieronder terugvinden:

 • Personal Trainer, EREPS gecertificeerd (level 4)
 • Precision Nutrition Coach Level 1 (nog af te ronden)
 • Bioforce Certified Conditioning Coach 
 • Recover to win 
 • Functionele Mobiliteit (Syntra)
 • Functionele stabiliteit (Syntra)
 • Kettlebell Trainer level 1 (AALO)
 • Olympisch gewichtheftrainer level 1 (AALO)
 • Initiator judo & algemeen trainer B Bloso

Mijn sportachtergrond

Hoe ben ik aan deze reis begonnen? Dat is niet zo moeilijk uit te leggen. Ik ben met sport groot geworden als zoon van de oprichter van een grote sportschool (Karteria te Paal). Al doende heb ik mijn grenzen geleidelijk aan verlegd in verschillende sporttakken:

 • Voor mijn 6de sportte ik niet graag omdat ik als kind niet de juiste uitdagingen kon vinden. Tot mijn ouders mij introduceerden in de squashsport. 
 • Squash: van mijn 6de tot mijn 23ste. Toen actief in 2de divisie. Omdat ik wekelijks competitie speelde, heb ik ervaring met lange seizoenen, waarbij je prestaties op niveau moeten blijven.
 • Judo: actief vanaf mijn 8ste actief in Judoclub Koersel. Momenteel 2de dan en voorzitter van de club. 5 jaar in eerste klasse gekampt. Wedstrijdcarrière achter mij gelaten wegens aanhoudende schouderklachten na 15 jaar competitiejudo. Hier heb ik echter wel heel veel mentale capaciteiten opgebouwd die ik wil overbrengen op andere sporters. Mijn ervaring in opbouw naar een specifieke wedstrijd kan jou helpen om top te presteren wanneer dat je moet presteren. 
 • Krachttraining: sinds mijn 14 jaar. In het begin voor de fun, maar is nadien serieus uit de hand gelopen. Ik zie krachttraining als DE nr. 1 prestatie-indicator 
 • Strongman: actief sinds mijn 22ste, eerst recreatief, later competitief op laag niveau. Deze sport is momenteel mijn passie. Ik heb me dan ook gespecialiseerd om strongmantraining te implementeren in kracht- en conditietraining voor andere sporten.
 • Mountainbike: actief sinds mijn 23ste, recreatief, in The Hairy Bikers. Just for fun, friends & sunday beers. 
 • Hiking & bergbeklimmen: actief sinds mijn 18de. Eerst langeafstandspaden, momenteel meer te vinden boven 3000 & 4000m. Deze tochten vergen mentaal en fysiek veel van je lichaam. Je moet jezelf vaak dwingen om een stapje verder te gaan. I love it! 

Zoals je kan zien is mijn sportachtergrond vrij breed en bijt ik me echt vast in sporten en probeer ik altijd mijn grenzen te verleggen. Iets waartoe ik anderen ook wil inspireren. Bijt je vast in iets en je kan jezelf overtreffen!

Wil jij jezelf ook overtreffen, sterker worden, in topconditie geraken, je doelen bereiken?

Wil jij ook werken aan een krachtig lichaam?

Stuur me dan een berichtje.
Ik hoor graag waar ik jou mee kan helpen.

Vrijblijvend kennismakingsgesprek inplannen